Snuffelhoek

Wie loopt er niet altijd even binnen in de “snuffelhoek” of “koopjeshoek” in warenhuizen en op markten? Onverwachte vondsten zijn altijd leuk om te ontdekken. Vandaar deze pagina. Hier vind je links naar leuke pagina’s, interessante artikelen of leuke tips. Want door te blijven snuffelen en ontdekken, laat je dingen gebeuren!

Tips

Tip voor o.a. verbetering van de motoriek en beter laten samenwerken van de hersenhelften (o.a. steunend bij dyslexie en begrijpend lezen): dubbele doedels.

Doordat je met links en rechts tegelijkertijd werkt worden een hoop gebieden in je hersenen geactiveerd. enkele van de “bonussen” van dit leuke werkje zijn:
– fijnere motoriek
– betere oogsamenwerking
– betere oog-handcoördinatie
– meer samenwerking tussen de hersenhelften wat weer helpt bij vaardigheden als begrijpend lezen.
– het is leuk! Niets “moet”, je kind kan zich dus lekker uitleven met vorm en kleur.

Ook leuk is om al iets te tekenen en daarna de lijnen te volgen met dopjes van frisdrank. Eens kijken wie de leukste uitdaging maakt!

Activiteiten

🎡Escaperooms zoals Escape Unlimited in Zevenbergen en This is Escape in Breda. Kijk als ouder vooral lekker mee, maar laat je kinderen ‘het werk doen’.

🎡 Een leuke activiteit voor kinderen die graag ontdekken: Technopolis! Kijk voor kaartjes en meer informatie op: www.technopolis.be

🎡 Musea en tja ik kan er niet eentje noemen, want er zijn zoveel leuke musea! Kies er eentje die past bij de interesses van jouw kind en laat je kind de “rondleider” zijn.

Links

🌐 Een hele fijne plek is praktijk Kinderspel te Stampersgat van Maroesja Suèr! Ik werk samen met deze praktijk en vooral de integratieve benadering en oprechte betrokkenheid maken deze praktijk van hoog niveau. Biedt ook de mogelijkheid tot EMDR: www.kinderspel.eu

🌐 Is jouw kind een echte beelddenker en loopt het daardoor op school niet zo goed? Kijk dan eens op www.praktijkbeeldig.nl! Monica Buijsen is gespecialiseerd in beelddenken en kan jou en je kind verder helpen.

🌐 Op zoek naar pictogrammen om een dagstructuur voor je kind goed in beeld te brengen? Kijk op www.sclera.be of www.pictoselector.eu

🌐 Op zoek naar een kindercoach, maar woon je in de buurt van Oplo? Dan kan ik me voorstellen dat Moerdijk iets uit de route ligt. Kijk dan eens op www.megamoedigkindercoaching.nl! Daar kun je de KRAGT-training volgen en Marlous Hak is goed in bewegend leren.

🐴 Zoek je hulp en ben je dol op paarden? Kijk dan op www.opstapje.com. Een heerlijke plaats waar mens en dier bij elkaar komen!

☯ Toe aan ontspanning? Even de stress van de dagelijkse drukte loslaten? Kijk dan op www.hecatesdriesprong.nl. Maak even tijd voor een moment voor jezelf en kom tot rust met behulp van een kinesiologische balans.

☯ Zoek je een allrounder die je kan ontspannen, die je met behulp van haar enorme wijsheid verder kan helpen en die ook nog eens veel verstand heeft van lekker eten? Kijk dan op www.zinvollevoeding.nl en www.rondenrond.nl. Corinne verricht wonderen!

🌐 Geïnteresseerd in yoga voor je kind of voor op school? Kijk dan zeker eens op www.kinderyogaopschool.com van Bregje Nahon.

Wil jij ook graag op deze pagina vernoemd? Of heb je gewoon tips? Stuur een berichtje naar info@cpontdek.nl!

WhatsApp chat