Filosowattes…?!

Filosofie, dat zweverige praten over niets en alles tegelijk? Dat kan toch niet leuk zijn voor kinderen? Jazeker wel! Filosowattes…?! laat kinderen kennismaken met filosofie en debatteren.

Vragen, antwoorden, verschillende meningen….begrip!

Het gaat niet om eindeloos discussiëren. Iets waar best wat meer- en hoogbegaafden bijvoorbeeld goed in zijn. Het gaat juist om het leren stellen van vragen én het leren kijken vanuit verschillende perspectieven. Iets wat goed is voor alle kinderen om te leren!

In iets meer dan een uur ga ik met jongere kinderen aan de slag om hen op meerdere manieren naar dingen te laten kijken. Ook leren ze vragen stellen en dat ieder een andere mening kan en mag hebben.

Voor wat oudere kinderen ligt de focus op kritisch leren denken en zelfbewuster worden van de eigen rol in de maatschappij. Ook hier is begrip leren opbrengen voor de mening van anderen van belang!

Filosofie helpt je creatiever te denken, begripvoller te zijn, daagt je denkwijzen uit en leert je je woorden anders in te zetten. Tijdens Filosowattes…?! maken de kinderen dus kennis met de beginselen van filosofie en gaan we aan de slag met onderwerpen die zelf bedenken. Ze leren vragen stellen, antwoorden bedenken, leren van anderen, leren wat er gebeurt als de discussie te hoog oploopt of je raakt en wat je kunt doen als anderen jou niet begrijpen.

Filosowattes…?! is een begin in het filosoferen en debatteren. Op speelse en ontspannen wijze leren kinderen zo hun gedachten te ordenen, hun mening te uiten én respect te hebben voor elkaars (verschillende) meningen. Want, is het altijd zo dat er maar één antwoord mogelijk is?

Deze middagen zijn verdeeld in leeftijdsgroepen, omdat kinderen van 6 nu eenmaal nog anders redeneren dan die van 14.

Durf jij vragen te stellen? Zelfs hele gekke?

De groep voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar is van 13.30 uur-14.45 uur. De groep van 11 tot en met 14 jaar is van 15.15 uur-16.30 uur.

Deelname kost € 7,50. De groepen blijven beperkt in grootte om iedereen zo goed mogelijk de kans te geven mee te doen. Per groep geldt een maximum van 6 deelnemers. Leuk om met vrienden of vriendinnen te doen!

Is jouw kind jonger of juist ouder en heeft het ook interesse? Neem gerust contact op! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Voor meer informatie en/of aanmelden stuur je een berichtje naar info@cpontdek.nl o.v.v. Filosowattes of bel/app naar 06-48404715

WhatsApp chat