Ontdekkingstocht: faalangst

Start op aanvraag!

Faalangst…voor de één werkt het verlammend, de ander heeft er alleen op specifieke momenten last van. En gaat het om faalangst of is het misschien de angst om succes te hebben? Is het angst voor de gevolgen van bepaalde prestaties of gaat het om sociale faalangst? Kortom, faalangst kan heel veel zijn. Toch heeft iedereen al flink wat krachten in zichzelf om met faalangst om te gaan. Samen ontdekken welke krachten jouw kind heeft om faalangst aan te pakken, is wat we tijdens deze ontdekkingstocht gaan doen!

Best veel jonge kinderen ervaren in meer of mindere mate faalangst. Soms zit dat in de aard van het kind, soms komt het door prestatiedruk op school of vanuit vrienden en familie. Een kindercoach kan dan uitkomst bieden.

Vanuit faalangst naar zelfvertrouwen

Speciaal voor dit onderwerp ontwikkelde ik een ‘ontdekkingstocht’. Faalangst is niet fijn en kan je kind behoorlijk in de weg staan. Kinderen zijn echter ook van nature nieuwsgierig. Dat is dan ook de bron voor mijn ontdekkingstochten. Kun je faalangst omzetten in een springplank naar meer zelfvertrouwen? Wat kun je zelf allemaal doen tegen zo’n angst? Welke reis moet je daarvoor maken?

Gun jouw kind ook een tas vol vaardigheden!

De tocht bestaat uit 5 sessies die zowel in groepjes als individueel kunnen worden gevolgd. De eerste 4 sessies zijn voor het kind/de kinderen. Elke sessie kent een eigen thema en zo ontdekken we gaandeweg wat faalangst is, wat voor effect het op ons heeft, welke technieken we kunnen gebruiken om kalm te worden en te blijven en wat de invloed van je gedachten is en hoe je dat zelf kunt gebruiken. Denk aan wat je met ademhaling kunt doen, hoe je staat maar ook hoe je denkt of hoe je je voelt en hoe je misschien om hulp kunt vragen. Stap voor stap onderzoeken we onze mogelijkheden en vullen we onze reistas met nieuwe vaardigheden.

De 5e sessie is voor ouders. We vatten samen wat er is geleerd en natuurlijk is er ruimte om vragen te beantwoorden. De ontdekkingstocht is niet geschikt voor kinderen met zeer ernstige faalangst. Daarvoor zijn andere mogelijkheden beschikbaar.

Investeren in een ‘reistas’ vol mogelijkheden

De groepssessies voor de kinderen vinden tijdens de meivakantie plaats van dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 – 15.00 uur. Op zaterdagmiddag is dan de afsluitende bijeenkomst met ouders (zelfde tijd). De ontdekkingstocht gaat door vanaf 4 deelnemers. Om kwaliteit en veiligheid te waarborgen is de maximale groepsgrootte 8 deelnemers.

Kosten

De ontdekkingstocht voor groepen kost € 200,-. Dit is inclusief materiaalgebruik.

Overige

De Ontdekkingstocht Faalangst wordt ook op andere momenten georganiseerd. Dan op basis van een wekelijkse bijeenkomst. Daarnaast kunnen individuele trajecten op maat worden ingepland. Bijeenkomsten duren anderhalf uur. Soms kan het iets uitlopen, omdat de kinderen ruimte krijgen voor hun verhalen en ervaringen. De kosten voor een individuele ontdekkingstocht zijn € 250,- . Bij een groep van 4 deelnemers of meer wordt een korting gegeven. Dan kosten de 5 sessies € 200,-. Om een zo goed mogelijke begeleiding te bieden is de maximale groepsgrootte 8 kinderen.

De individuele ontdekkingstocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor de groepen geldt een minimum leeftijd van 8 jaar.

De reguliere groepsbijeenkomsten vinden plaats op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur. Vanaf 4 deelnemers gaat een groepstraject door.

Wil je meer informatie? Stuur een berichtje naar info@cpontdek.nl of neem contact op via 06-48404715.

WhatsApp chat