Spelen met spellen

Een gezellige, actieve middag speciaal voor hoog- en meerbegaafde kinderen! Ben jij een kind of heb je een kind dat graag de spelregels aanpast? Lees dan verder!

Waarom moet je bij het spel Galgje de woorden in de leesrichting zetten? En een potje voetbal wordt toch veel leuker als je 3 doelen hebt met verschillende scores? Of, waarom begint school al om half negen? Wie heeft bedacht dat je met mes en vork moet eten? Herkenbaar? Tijdens de middag “Spelen met spellen”, gaan kinderen aan de slag met het zelf bepalen van de spelregels.

Deze middag staat in het teken van creativiteit en gezelligheid. De kinderen gaan aan de slag met bestaande spellen maar ook met losse spelmaterialen om zo hun eigen spel te ontwikkelen. Waarom? Ten eerste omdat het leuk is! Meer- en hoogbegaafde kinderen laten vaak creatieve gedachten en verrassende gedachtesprongen zien. Het zelf bedenken van spellen stimuleert en versterkt deze creativiteit. Ten tweede zien we in de praktijk dat deze kinderen niet altijd genoeg contact hebben met gelijkgestemden. Maar hoe fijn is het om iemand te ontmoeten die net als jij snelle gedachtesprongen kan maken? Of die net als jij boos wordt als iets niet eerlijk is? Tijdens de middag kunnen de kinderen in een ontspanning setting contact leggen en samen plezier maken.

Waar en wanneer?

Op donderdagmiddag 9 mei 14.00 – 16.30 uur ben je van harte welkom op een avontuurlijk plekje middenin de polders! Bij mooi weer is deze middag mogelijk ook buiten!

Wat moet je nog meer weten?

Het is een actieve doe-middag, waarin je samen met gelijkgestemden lekker kunt spelen, kletsen en creativiteit de vrije loop kan laten. Het is voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd! Het minimum aantal deelnemers is 4, het maximum aantal deelnemers is 14. Vol = vol!

De kosten voor deze middag zijn € 10,-. Dit is inclusief een lekker snack en wat drinken.

Je kunt aanmelden via: info@cpontdek.nl o.v.v. spelen met spellen hb of door te bellen/appen naar 06-48404715.

WhatsApp chat