Inloopspreekuur kindercoach

Elk kind de kans om eens zijn hart te luchten, te ‘ploffen’ op een veilige plek, zijn verhaal te doen. Dat is waar het in de kern om gaat bij het Inloopspreekuur kindercoach. Een kind met een hoofd vol zorgen, is een kind dat minder ruimte heeft om te leren. De laagdrempelige, oplossingsgerichte methode op maat van een kindercoach helpt kinderen ruimte te krijgen in hun volle hoofd.

Het houdt echter niet op bij het kind. Ook ouders én onderwijspersoneel zijn van harte welkom! Ouders kunnen bijvoorbeeld terecht met opvoedvragen. Vragen waarvoor ze de stap naar een CJG misschien te groot vinden. Leerkrachten kunnen eens sparren over zorgen die ze hebben over bijvoorbeeld de groepsdynamiek in een klas. De mogelijkheden zijn enorm! Om een idee te krijgen zijn hier een aantal (mogelijke) winstpunten:

Hoe het precies in jouw school vorm kan krijgen, hangt af van de wensen en noden die in jullie school aanwezig zijn. Denk aan een vast dagdeel per week voor structuur. We kunnen ook beschikbaar zijn net na of voor school. Een kind dat van huis gaat na ruzie kan zo misschien zijn verhaal kwijt voor de lessen starten. De leerkracht die een pittige dag had door een onrustige dag, kan na de dag ontspannen sparren. Onder schooltijd kan het inloopspreekuur een moment zijn voor kinderen om juist even uit de klas te gaan en ‘af te koelen’ of aan de slag te gaan met onzekerheid.

Om dit project ook professioneel goed te borgen werk je, natuurlijk, samen. In de eerste plaats uiteraard met kinderen, ouders, leerkrachten, het ondersteuningsteam en betrokken professionals. Voor de uitvoering van dit project hebben echter ook vier kindercoaches de handen ineen geslagen. Ieder met een eigen expertise en ervaring. Dat maakt ons tot een bijzonder volledig team waarmee we een groot scala aan onderwerpen en problematieken kunnen aanpakken.

Meer weten? We gaan graag met je in gesprek over wat we voor jouw school kunnen betekenen. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek of eventueel een volledige presentatie van dit project voor jouw ondersteuningsteam: info@cpontdek.nl of 0648404715.

WhatsApp chat