Coaching voor ouders van meer- en hoogbegaafde kinderen

‘Jeetje, fijn hoor als je kind zo makkelijk meekomt!’ Oh, hoe vaak ik deze heb gehoord. En hoe vaak ik dacht: ‘Je moest eens weten.’ De opvoeding van mijn drie jongens (allen meer- en hoogbegaafd) was én is bij tijd en wijle gewoon een heuse uitdaging. En dan heb ik het niet alleen over verveling op school. Dan heb ik het ook over contact met leeftijdsgenoten (of juist niet dus), haperende executieve functies (of niet dus), gedachtesprongen in een razend tempo en emoties over dingen waar je in eerste instantie helemaal niets van snapt. En dan ben ik nog niet volledig denk ik zo 😉. Reden voor een nieuwe activiteit in de praktijk: coaching voor ouders van meer- en hoogbegaafde kinderen.

Mijn passie is de begeleiding en coaching van meer- en hoogbegaafde kinderen van 4 tot 18 jaar. In de praktijk kom ik echter ouders tegen die,bij tijd en wijle, flink worstelen met de opvoeding van deze kanjers en hun eigen emoties en gedachten daarin. Ook de informatieavonden die ik eerder organiseerde lieten dit beeld zien. Zonde!

Soms komt gewoon het stoom uit je oren. Helemaal niet zo vreemd hoor!

Er is al genoeg om onzeker over te zijn. Als ouder heb je vaak intuïtief prima door wat jij en jouw kind nodig hebben. In de maatschappij heersen echter helaas nog behoorlijk wat vooroordelen en dat maakt dat je kunt gaan twijfelen. Tegelijkertijd biedt het opvoeden van hoogbegaafde kinderen echt de nodige uitdagingen. Eeuwige discussies, moeite met ogenschijnlijk eenvoudige taken en intense emoties, gedachten en belevingen. Het kan je uitputten en moedeloos maken!

Soms ben je als ouder zelf niet hoogbegaafd. Dat maakt het ook lastiger om je kind te begrijpen. Soms ben je zelf wel hoogbegaafd, maar is dat nooit ‘ontdekt’. Samen door het proces van jezelf opnieuw leren kennen is fijn, maar zeker ook pittig! En als je wel weet dat je hoogbegaafd bent, kunnen jullie intensiteiten misschien wel eens flink botsen! Kortom, genoeg uitdagingen dus. Uitdagingen waar je niet altijd alleen uit komt.

Vanaf 1 november kunnen ouders van meer- en hoogbegaafde kinderen dan ook terecht in de praktijk. Waarvoor? Voor alles dat met jou en de opvoeding van je meer- en hoogbegaafde kind(eren) te maken heeft. Misschien wil je even je hart luchten? Even oefenen in hoe je op een andere manier met je kind zou kunnen communiceren? Samen brainstormen over activiteiten om je kind achter een scherm vandaan te krijgen? Lekker veel vragen stellen over dat intense gevoelsleven? Meer begrip over hoe je kind ‘in elkaar steekt’? Mogelijkheden genoeg! Wil je meer weten? Een gratis kennismakingsgesprek? Bel met 0648404715 (een appje sturen mag ook!).

Bij voldoende interesse wordt 26 januari 2023 ook een belevingsavond worden georganiseerd! Deze avond zal vooral bedoeld zijn om ervaringen uit te wisselen en zal als overkoepelend thema de intensiteiten hebben. Hierover volgt later op de site én op social media meer informatie. De eigen bijdrage voor deze avond is € 5,-. Mocht je interesse hebben, meld je dan alvast aan via info@cpontdek.nl o.v.v. belevingsavond intens.

WhatsApp chat