Coaching bij begaafdheid

Als je meer-, hoog- of uitzonderlijk hoogbegaafd bent…

ziet de wereld er oprecht anders uit dan voor mensen die dit niet hebben. Nog steeds ligt de focus vaak op het getal waarmee je wordt ‘gediagnosticeerd’. Dus als je 130 of hoger ‘scoort’ ben je hoogbegaafd. Maar wat zegt dat nou?

In ieder geval niet veel over jou als mens! Je bent veel meer dan je score en juist dat maakt sommige dingen rond hoogbegaafdheid lastig én leuk!

Binnen de praktijk wordt continu gewerkt aan specialisering rond Coaching bij Hoogbegaafdheid. Naast de benodigde opleidingen en doorgenomen vakliteratuur is er ook directe ‘eigen’ ervaring aanwezig. Coachpraktijk Ontdek doet niet aan diagnostiek, maar biedt ondersteuning wanneer de meer- en/of hoogbegaafdheid even meer een last is dan een voordeel. Dit kan uiteraard via de coachsessies. Vooral op het vlak van intense emoties, snel denken en reageren (arborescent denken) kun je bij de praktijk terecht. Ook het vergroten van het zelfvertrouwen als gevolg van het ‘anders voelen’ wordt in de praktijk aangeboden.

Daarnaast ontwikkel ik diverse andere activiteiten die ondersteunend zijn aan kinderen en hun ouders rondom dit thema. Denk aan informatieavonden maar ook gezellige spellenmiddagen of andere bijeenkomsten waarbij ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

Ook in 2022 hoop ik weer een belevingsavond te kunnen organiseren rondom de voordelen van hoogbegaafdheid. Vaak wordt vooral gekeken naar hoe zwaar het is. Maar een hoogbegaafd kind opvoeden heeft ook voordelen! Het is vermoeiend en pittig, dat wordt niet ontkend. Juist het positief kijken naar je kind en van elkaar leren geeft weer energie.

Tevens hoop ik weer een activiteitenmiddag voor meer- en hoogbegaafde kinderen te kunnen organiseren. Het thema is spellen en vooral spellen zelf bedenken en spelen. Deze manier van bezig zijn met gelijkgestemden vormt een goede uitlaatklep en tevens een gezellige training in frustratietolerantie!

Houdt de Facebook of Instagrampagina in de gaten voor de laatste informatie! Wil je nu meer weten? Neem contact op met 06-48404715 of stuur een mailtje naar info@cpontdek.nl.


WhatsApp chat