Spellenmiddag

In de komende periode zullen weer Spellenmiddagen ingepland worden, want spellen spelen is goud waard!


Woensdag 18-10 van 14.00 – 16.30 uur (herfstvakantie)
De herfstvakantie is een periode waarin het buitenspelen afneemt. Binnenhangen, schermtijd, verveling…Zoek je een leuke middag voor je kind? Kom dan gezellig meedoen met de spellenmiddag in de herfstvakantie. Ook in deze middag worden spelletjes gespeeld én zelf een spel bedacht. Gezelligheid staat voorop!

De middag gaat door vanaf 4 deelnemers. De middag is gericht op kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens de middag krijgen ze drinken en wat lekkers. Deelname kost € 10,-. Aanmelden via info@cpontdek.nl onder vermelding van spellenmiddag 18-10.

Zaterdag 4-11 van 13.30 – 16.00 uur (testmiddag)
Dit is een speciale editie van de spellenmiddag. Met de decembermaand in aantocht gaan we vaak op zoek naar leuke cadeaus. Welke spellen passen bij jouw gezin? Wil je ontdekken welke spellen je nou echt leuk vindt? Welke spellen kunnen een toegevoegde waarde zijn op de verzameling die je misschien al hebt?

Tijdens deze middag kunnen ouders en kinderen spellen komen uitproberen. Ook kunnen vragen worden gesteld over de toegevoegde waarde van spellen én kan er gespard worden over wat nu een echte aanwinst kan zijn voor jouw gezin.

Let op, in de praktijk zijn geen spellen te koop!

De middag gaat door vanaf 4 deelnemers. De middag is gericht op ouders en kinderen. Tijdens de middag is er drinken en wat lekkers beschikbaar. Deelname kost € 10,-. Aanmelden via info@cpontdek.nl onder vermelding van spellenmiddag 4-11.

Waarom organiseer ik Spellenmiddagen?

In mijn praktijk staan een heleboel oude en nieuwere spellen. Velen worden tijdens sessie gebruikt, maar staan dan dus ook best vaak ongebruikt in de kast. Zonde! Ik ben dol op spellen spelen. Een avondje ouderwets ‘offline boardgamen’ en ik ben blij. Daar komt dan nog bij dat het zo ontzettend veel voordelen heeft!

Het spelen van spellen helpt sociale vaardigheden te oefenen, je leert geduld hebben, je leer omgaan met verlies, het is stressverlagend, rekenvaardigheden groeien, schrijven wordt getraind, ruimtelijk inzicht groeit, samenwerken is zo (meestal) gezellig….en nog veel en veel meer. Naast deze voordelen kun je ook denken aan het versterken van verschillende executieve functies zoals frustratietolerantie, emotieregulatie, taakinitiatie en metacognitie.

Ik organiseer deze middagen omdat ik echt geloof in de kracht van het spelen van spellen. Ontdekken hoe een spel werkt, ontdekken waar je goed en nog niet zo goed in bent, ontdekken dat je kunt winnen als je samenwerkt…alles is aanwezig. Daarom organiseer ik deze middagen ook op verzoek voor gezinnen alleen. Gaat het bijvoorbeeld bij jullie juist mis tijdens spelletjes? Of wil je eens oefenen hoe je van het spelmoment gebruik kunt maken om een gesprek met je kind aan te gaan? Ook daarvoor kun je bij de praktijk terecht.

Meer informatie?

Heb je nog vragen of wil je aanmelden? Stuur dan een berichtje naar info@cpontdek.nl of bel naar 0648404715. Houdt ook facebook of instagram in de gaten voor het laatste nieuws.

WhatsApp chat