Welkom in de brugklas!

Speciaal voor alle kinderen uit groep 7 en 8 die nieuwsgierig zijn naar wat hen op de middelbare school staat te wachten. Gedurende 4 zaterdagen ga ik met een groep van maximaal 8 kids aan de slag met de volgende dingen:

  • Wat ga je nu praktisch tegenkomen op de middelbare school? (Hoe groot moet die rugzak zijn? Is een agenda nou echt nodig? En ja je hebt echt heel veel verschillende leerkrachten)
  • Hoe moet je eigenlijk leren? En hoe zit het met plannen?
  • En hoe maak je nou vrienden? Wat gaat er gebeuren wanneer je, naast brugwup zijn, ook nog eens last krijgt van puberteit (ja die stomme pukkeltjes, vette haren en onwijze trek in alles dat door je ouders als ongezond wordt bestempeld).
  • Mag die telefoon in de les mee? En kan ik gamen op de chromebook van school?
  • En, en, en….misschien hebben jullie nog veel meer vragen! Samen kunnen we ontdekken wat jullie te wachten staat en daarbij is er hulp van echte ervaringsdeskundigen.

In 4 zaterdagmiddagen gaan we op actieve wijze met allerlei thema’s aan de slag die beginnende middelbare scholieren tegenkomen. Het mooie is dat de kinderen zelf hier een grote rol in hebben. Zij kunnen, mede door de beperkte groep, zelf goed aangeven wat ze willen weten. De middagen duren van 13.30 – 15.00 uur en staan gepland op: 5-6, 12-6, 19-6 en 26-6. De kosten zijn € 50,- inclusief materialen en handouts.

Wil je meer weten of aanmelden? Dat kan eenvoudig via info@cpontdek.nl o.v.v. op naar het middelbaar. Bij aanmelden in de mail graag de naam, leeftijd en groep van het kind.

Maak je je nog niet zo druk om het leren plannen, hoe je vrienden maakt of hoe je wijs wordt uit een lesrooster, maar juist om hoe je leervaardigheden ontwikkelt, een positieve denkstijl kunt leren en je talenten beter benutten? Dan is het traject “Ontdek de brugwup in jezelf” wat voor jou! Klik hier voor meer informatie.

WhatsApp chat